Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zwarte Cross trekt 132 duizend bezoekers

Shownieuws

Het Zwarte Cross Festival heeft dit weekeinde 132 duizend bezoekers getrokken. Vooralsnog is het festijn zonder uitzonderlijke incidenten verlopen.

De dertiende editie van het Zwarte Cross Festival heeft dit weekeinde 132 duizend bezoekers getrokken. Vooralsnog is het evenement zonder uitzonderlijke incidenten verlopen. Dat heeft de organisatie van het festival voor liefhebbers van muziek en motorcross zondag bekendgemaakt.

Vorig jaar kwamen nog zo'n honderdduizend mensen op het festijn op festivalterrein De Schans in het Gelderse Lichtenvoorde af. Het festival telde toen nog twaalf podia. Dit jaar zijn dat er acht meer. Meer dan honderd bands waren geboekt voor een optreden, waaronder de 'Sweet about me'-zangeres Gabriella Cilmi, Jovink, Miss Montreal, Bertolf en Dollhouse.

Uniek aan het Zwarte Cross Festival is het motorcrossen. Ook dit jaar kende een zogenoemde BN'er-klasse. Hieraan namen onder anderen Gerda Havertong, Nicolette Kluijver en Rintje Ritsma deel. Het festival bood vrijdag, zaterdag en zondag naast muziek en motorsport onder meer theater en stunts.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen