Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Afscheidsconcert Krezip verschijnt op dvd

Shownieuws

Een van de twee afscheidsconcerten die Krezip vrijdag en zaterdag gaf, verschijnt binnenkort op dvd. Dat maakt de band bekend via zijn website.

Een van de twee afscheidsconcerten die Krezip vrijdag en zaterdag gaf, verschijnt binnenkort op dvd. Dat maakt de band bekend via zijn website.

Wanneer het bijzondere concert van de Tilburgse band op schijfje verschijnt, vertellen de bandleden niet. Wel gaan de drie heren en drie dames in op het afscheid. "Het is nu echt voorbij, de aller- allerlaatste Krezip-show zit erop", schrijven Jacqueline, Anne, Annelies, Joost, Bram en Jan Peter. "Wat was het geweldig, wat hebben we gehuild en wat hebben we gefeest!"

Vrijdag en zaterdag trad Krezip op in een uitverkochte Heineken Music Hall. De grootste hits passeerden nog één keer de revue. Ter nagedachtenis aan de donderdag overleden Michael Jackson maakte 'Billie Jean' deel uit van de setlijst. Hoewel de band zich tijdens de show goed hield, werden de oogjes tijdens de allerlaatste toegift 'Sweet goodbyes' toch vochtig. Na het nummer, dat tevens de laatste single van de band is, viel het doek letterlijk.

"De sfeer was onvoorstelbaar afgelopen weekeinde in de HMH", schrijft de band verder. "Wij kunnen alleen maar ontzettend trots zijn en heel erg nagenieten." Dat het nog niet gedaan is met de tranen, blijkt uit het berichtje. "Ik heb net even op Uitzending gemist de show teruggekeken en toen zat ik weer te huilen. Dat zal zo nog wel even doorgaan de komende tijd."

Krezip maakte in oktober bekend een punt achter de band te zetten. De zes leden gaan ieder hun eigen weg. Bassist Joost en drummer Bram spelen voortaan mee met VanVelzen, gitarist Jan Peter maakt sinds kort deel uit van The Sheer. Gitarist Anne en toetsenist Annelies storten zich op hun studie, terwijl de kersversie moeder Jacqueline voor een solocarrière gaat. In 2000 brak de band door met 'I would stay', Krezip scoorde ook met 'I apologize' en 'Out of my bed'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen