Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vader Jackson: stress niet doodsoorzaak Michael

Shownieuws

De vader van Michael Jackson gelooft niet dat stress zijn zoon fataal geworden is. Joe en Katherine Jackson zorgen sinds Michaels dood voor zijn drie kinderen.

(Novum/AP) - De vader van Michael Jackson gelooft niet dat stress zijn zoon fataal is geworden. De King of Pop, die donderdag stierf, stond aan de vooravond van een monsterconcertreeks van vijftig shows.

Begin deze maand zou Jackson tegen zijn fans gezegd hebben dat hij zich zorgen maakte over zijn gezondheid. Ook was de King of Pop bang niet sterk genoeg te zijn voor de comebackshows. Michaels vader Joe zei zondag dat hij niet gelooft dat de stress voor de concerten zijn zoon het leven heeft gekost. Ook zei Joe dat hij denkt dat Michael na zijn dood nog succesvoller zal zijn dan tijdens zijn leven. "Michael was de grootste superster ter wereld en in de geschiedenis. Iedereen hield van hem."

Vader Jackson, die jaren geleden heeft toegegeven zijn kinderen hardhandig te hebben aangepakt, onderstreepte verder dat hij en zijn vrouw Katherine de enigen zijn die iets over Michaels nalatenschap te zeggen hebben. Daaronder valt ook de zorg voor de drie kinderen van de King of Pop. Sinds het overlijden van hun vader verblijven Michael Joseph 'Prince' jr. (12), Paris Michael Katherine (11) en Prince Michael 'Blanket' (7) bij hun opa en oma.

Volgens Joe gaat het goed met de kinderen en begrijpen de drie maar al te goed dat ze hun vader zijn verloren. "Ze begrijpen de impact, maar vinden het ook leuk om bij ons te zijn." Michael heeft zijn vader sinds de jaren negentig beschuldigd van fysieke en psychische mishandeling. Als klein jongetje zou hij eindeloos hebben moeten repeteren, werd hij uitgescholden en geslagen. In 2003 gaf Joe toe zijn kinderen te hebben geslagen.

Terwijl de familie Jackson in de woning van Joe en Katherine bezig is met het plannen van de uitvaart, stromen vanuit de hele wereld condoleances binnen. Ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft de familie een hart onder de riem gestoken. Via een brief betuigde hij steun. Wat er in die brief staat, is niet openbaar gemaakt. Volgends een woordvoerder van het Witte Huis schreef Obama dat Jackson een spectaculaire artiest was, die trieste en tragische momenten heeft meegemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen