Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Janet Jackson dankt voor steun tijdens BET Awards

Shownieuws

Janet Jackson dankte zondagavond tijdens de uitreiking van de BET Awards voor de steun en liefde die de familie heeft ontvangen. Broer Michael stierf donderdag.

(Novum/AP) - Voor het eerst sinds de plotselinge dood van haar broer betrad Janet Jackson zondagavond het podium. Tijdens de uitreiking van de BET Awards eerde ze Michael. De King of Pop overleed donderdag op 50-jarige leeftijd.

"Voor jullie is Michael een icoon", zei een geëmotioneerde Janet, die moest vechten tegen haar tranen. "Voor ons was Michael familie en hij zal voor altijd voortleven in onze harten." Het jongste zusje van de King of Pop vertelde dat de hele familie Jackson aanwezig wilde zijn tijdens de awardshow, die geheel in het teken stond van het overlijden van Michael. "Maar dat was te pijnlijk", verklaarde de zangeres. Ook vader Joe Jackson was aanwezig, maar hij klom niet op het podium. Op de rode loper zei hij: "Ik zou zo graag willen dat Michael hier zou kunnen zijn, maar helaas is hij er niet, dus ben ik hier in zijn plaats."

Hoewel het Amerikaanse televisiestation Black Entertainment Television (BET) zondagavond awards uitdeelde aan zwarte artiesten, acteurs en atleten, stond de show geheel in het teken van de King of Pop. Veel prijswinnaars droegen hun award op aan Jackson. Zo ook Beyoncé, die tweemaal in de prijzen viel. Toen ze haar award voor beste vrouwelijke R&B-artiest in ontvangst mocht nemen, hield ze het beeldje omhoog en zei: "Deze is voor jou, Michael Jackson, mijn held". Ook rapper Lil Wayne eerde Jackson bij het in ontvangst nemen van de prijs voor beste mannelijke hiphop-ster. "We weten allemaal dat geen van ons hier zou zijn zonder Michael Jackson." Ook Will Smith, Ne-Yo en Jamie Foxx vielen in de prijzen.

De show sloot af met het emotionele eerbetoon van Janet Jackson. Zij bedankte iedereen voor de steun die de familie sinds het overlijden van Michael heeft ontvangen. "Namens mij en mijn familie wil ik jullie bedanken voor alle liefde en steun. Wij missen hem heel erg."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen