Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Arts gaf Michael Jackson geen demerol'

Shownieuws

Michael Jacksons lijfarts heeft de popzanger nooit demerol of oxycontin voorgeschreven of toegediend. Dat zegt de advocaat van de arts zondag.

(Novum/AP) - Michael Jacksons lijfarts Conrad Murray heeft de popzanger nooit demerol of oxycontin voorgeschreven of toegediend, heeft de advocaat van Murray zondag laten weten. Hij weersprak berichten dat Murray Jackson medicijnen heeft gegeven die aan diens dood hebben bijgedragen.

Advocaat Edward Chernoff zei dat Murray Jackson donderdagmiddag bewusteloos in bed aantrof. De popzanger ademde niet, maar was nog warm en had een zwakke hartslag. De dokter begon onmiddellijk met reanimeren, zei Chernoff.

De familie Jackson heeft een eigen autopsie op het lichaam van Michael laten uitvoeren, deels vanwege twijfels over de rol van Murray, zei dominee Jesse Jackson zondag. Volgens advocaat Chernoff heeft ook Murray de familie verteld dat er een autopsie moest komen.

Mensen uit de omgeving van Michael Jackson hebben na zijn overlijden gezegd dat zij zich zorgen maakten over diens gebruik van pijnstillers. Gerechtspathologen verklaarden vrijdag na de autopsie dat Jackson niet nader omschreven medicijnen had gebruikt die alleen op recept zouden mogen worden verstrekt.

Murray is zaterdag drie uur door rechercheurs ondervraagd. Volgens zijn woordvoerder werd de arts als getuige gehoord, niet als verdachte. De politie liet weten dat Murray zich coöperatief opstelde.

Chernoff zei dat Murray twee maanden honorarium, ofwel driehonderdduizend dollar tegoed heeft van AEG Live, de promotor van de vijftig concerten die Michael Jackson in Londen zou geven. De president van AEG Live, Randy Phillips, bevestigde dat Murray 150 duizend dollar per maand zou krijgen, maar zei dat het contract nog niet door Jackson was getekend. Hij verwees de arts naar de erven van Jackson, omdat AEG het geld alleen maar aan Jackson zou voorschieten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen