Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Yolanthe blij met einde voetbalseizoen

Shownieuws

Yolanthe Cabau van Kasbergen is blij dat het voetbalseizoen voorbij is. Dat schrijft de ex van Jan Smit in haar column in het weekblad Glossy.

Yolanthe Cabau van Kasbergen is blij dat het voetbalseizoen voorbij is. Dat schrijft de ex van Jan Smit in haar column in de nieuwste uitgave van weekblad Glossy. "Je zult het niet willen geloven, maar ik heb een nieuwe 'passie': voetbal", zo is te lezen.

De column, met als titel 'Voetbalvrouw', is duidelijk geschreven vóór haar breuk met Jan Smit. In het stuk schrijft ze dat ze de vriendin is van de meest bezeten FC Volendam-supporter en dat zij als zijn vriendin en import-Volendammer 'haar' palingboeren 'natuurlijk' overal moet promoten. "En dat doe ik maar al te graag, ik heb zelfs een seizoenskaart."

Ze woont niet alle wedstrijden van FC Volendam bij, schrijft ze, maar ook buiten het Volendam-stadion werd ze afgelopen jaar nog doodgegooid met voetbal. "Thuis bijvoorbeeld: als ik een avondje vrij was dacht ik even heerlijk te kunnen relaxen! Dinsdag CSI kijken, woensdag lekker een filmpje en donderdag Ik vertrek… Maar niets bleek minder waar! Dinsdagavond: 1e halve finale Champions League Arsenal - Manchester United, woensdagavond 2e halve finale Champions League Chelsea - Barcelona, en donderdagavond de samenvattingen van de gespeelde wedstrijden in de UEFA Cup. Ook gemiddeld zo'n stuk of acht…. Pff."

Daarnaast houdt Jan Smit volgens Yolanthe dagelijks de voetbalpagina's op teletekst bij en kijkt hij de reguliere vrijdag- en zaterdaguitzendingen van Studio Sport. "Het moge duidelijk zijn: Mr. Voetbal woont bij mij thuis! Als klap op de vuurpijl gaat meneer nadat-ie op zondagmiddag live in het stadion heeft gezeten thuis nog drie keer uitgebreid de samenvatting bekijken of die bal nou daadwerkelijk buitenspel was of niet… Zucht…"

De actrice en presentatrice schrijft best van een potje voetbal te houden, maar toch weleens moe te worden van de zoveelste wedstrijd op tv. "Ik ben blij dat het seizoen nu afgelopen is en het gewone leventje weer kan beginnen. Of krijgen we deze zomer weer zo'n groot internationaal voetbalkampioenschap; dat ik met toeters en oranje hoedjes voor de buis moet gaan zitten? Nee hè, het zal toch niet? Binnenkort eerst maar even heerlijk op vakantie. Hopelijk zonder voetbalstress!"

[Novum]

Gerelateerde Artikelen