Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ilse DeLange en Dio favoriet voor TMF Awards

Shownieuws

Ilse DeLange en Dio zijn de grote favorieten voor de TMF Awards. De Twentse zangeres wist net als de Amsterdamse rapper drie nominaties in de wacht te slepen.

Ilse DeLange en Dio zijn de grote favorieten voor de TMF Awards. De Twentse zangeres en de Amsterdamse rapper sleepten ieder drie nominaties in de wacht. Woensdag maakte de muziekzender de genomineerden bekend.

DeLange wordt genoemd als een van de vier beste live-acts en is in de race voor de award voor beste vrouw en beste video. Dio is ook in de running voor beste video en maakt daarnaast kans op de TMF Pure Award, een prijs voor hiphopartiesten. Ten slotte koos Marco Borsato de Amsterdamse rapper als een van de genomineerden voor de TMF Borsato Award, een prijs voor het grootste aanstormende talent.

In die categorie komt Dio Nikki tegen. De Idols-winnares sleepte net als drie andere acts twee nominaties in de wacht. Nikki maakt ook kans op de award voor beste vrouw. Ook Anouk is in de race voor die titel. De Haagse rockster is bovendien genomineerd in de categorie beste live-act.

De overige acts met twee nominaties zijn Alain Clark en Valerius. Clark is in de running voor beste live act en beste man, Valerius strijdt om de Borsato award en beste video. Op 4 juli wordt bekend wie de begeerde beeldjes mee naar huis mogen nemen. Dan worden de TMF Awards voor de dertiende keer uitgereikt. Dit jaar gebeurt dat voor het eerst in de vorm van een openluchtconcert, bij de Erasmusbrug in Rotterdam.

De TMF Awards zijn na een jaar van afwezigheid weer terug. Vorig jaar ging de awardshow niet door vanwege het veranderde concept. De show trok in 2007 slechts honderdduizend televisiekijkers. Grote winnaars waren destijds Within Temptation, VanVelzen en Jan Smit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen