Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Katja Schuurman krijgt gouden hart

Shownieuws

Katja Schuurman heeft zondag uit handen van wethouder Lodewijk Asscher de Golden Heart Award 2009 ontvangen. Ze kreeg de prijs voor Return To Sender.

Katja Schuurman heeft zondag uit handen van de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher de Golden Heart Award 2009 ontvangen. De prijs is bedoeld voor Return To Sender, de stichting die door onder anderen de Nederlandse actrice, presentatrice en zangeres is opgericht.

De stichting Return To Sender verkoopt in Nederland producten uit de armste gebieden van de wereld om de lokale economie daar te stimuleren en de leefomstandigheden van de mensen in de ontwikkelingsgebieden te verbeteren. De winst die in Nederland wordt gemaakt, gaat weer terug naar de producenten en educatieve projecten in de regio's van herkomst.

Hoewel meer initiatieven waren genomineerd voor de prijs, blinkt Return To Sender volgens de organisatie van de prijs het meest uit in de gestelde sociale doelen, meldt een woordvoerder van de organisatie van de Golden Heart Award. "Katja heeft de prijs verdiend. Ze heeft een gouden hart."

De Golden Heart Award 2009 werd zondag voor het eerst uitgereikt en moet voortaan elk jaar uitgedeeld gaan worden aan een 'sociale onderneming'. Eis is onder meer dat een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Initiatiefnemer van de prijs is de stichting Match, Talent, Targeted.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen