Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Artiesten herdenken Jackson tijdens BET Awards

Shownieuws

De uitreiking van de BET Awards zondag komt in het teken te staan van de donderdag overleden Michael Jackson. Artiesten zoals Beyonce en Ne-Yo willen hem eren.

(Novum/AP) - De uitreiking van de BET Awards zondag in Los Angeles komt in het teken te staan van de donderdag overleden Michael Jackson. Artiesten zoals Beyonce en Ne-Yo die wekenlang trainden voor hun optreden tijdens de show, hebben op het laatste moment hun repertoire omgegooid om de 50-jarige King of Pop te eren.

Nadat bekend werd dat Jackson was overleden en de show zou worden omgegooid tot een eerbetoon aan het popicoon, hebben ook meer artiesten zich gemeld die iets willen doen voor de prijsuitreiking.

Tevens hebben meer gasten aangegeven te willen komen. Zo waren Justin Timberlake en Usher niet van plan de BET Awards bij te wonen, maar proberen ze nu op het laatste moment met het vliegtuig terug te keren naar Los Angeles, heeft een producent van de show gezegd. Tevens is de show met dertig minuten verlengd om de verschillende eerbetonen aan Jackson mogelijk te maken.

Voorzitter van Black Entertainment Television Debra L. Lee, dat de show organiseert, heeft laten weten dat de prijsuitreiking compleet is veranderd. "Gelukkig hebben we genoeg tijd om het te wijzigen." Hoewel er nog steeds prijzen zullen worden uitgereikt, staat de show meer in het teken van Michael Jackson, zegt Lee.

De prijsuitreiking werd in 2001 gestart door de Black Entertainment Television om donkere en andere artiesten in de muziek- en acteerindustrie en in sporten die behoren tot de minderheidsgroeperingen in het zonnetje te zetten. Jamie Foxx presenteert de show bij het Shrine Auditorium in Los Angeles.

Beyonce en T.I. zijn het vaakst genomineerd voor een prijs. De twee artiesten maken beiden kans op vijf prijzen. Beyonce is onder meer genomineerd voor de categorieën beste R&B-zangeres, beste actrice en beste video van het jaar. T.I. maakt onder meer kans op de prijzen voor de beste mannelijke hip-hopartiest en beste video van het jaar. Lil Wayne, T-Pain en Keri Hilson zijn allemaal vier keer genomineerd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen