Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anouk valt in de prijzen bij bol.com Awards

Shownieuws

Anouk is zaterdagavond tijdens de uitreiking van de bol.com Awards in de prijzen gevallen. Ze kreeg de muziekprijs voor haar cd 'Urban solitude'.

Anouk is zaterdagavond tijdens de uitreiking van de bol.com Awards in de prijzen gevallen. Ze kreeg de muziekprijs voor haar cd 'Urban solitude', het tweede album van de inmiddels 34-jarige zangeres uit Den Haag dat in 1999 verscheen. Ook de film 'Zwartboek' van Paul Verhoeven en het boek Da Vinci Code van Dan Brown vielen in de prijzen. De Awards werden zaterdagavond uitgereikt in de Westergasfabriek in Amsterdam. Er werden prijzen uitgedeeld in vijf categorieën: boek, film, cd, game en elektronicaproduct. Actrice en hoofdrolspeler in 'Zwartboek' Carice van Houten nam de bol.com DVD Award in ontvangst. Omdat Anouk tijdens de prijsuitreiking ook nog een optreden weggaf, nam zij haar prijs eerder op de avond persoonlijk in ontvangst.

De Nederlandse uitgever Erik Heideman van Luitingh nam de prijs voor Dan Brown aan voor het oog van de ruim 3500 mensen die de prijsuitreiking bijwoonden. Behalve Anouk trad onder anderen ook Esmee Denters tijdens de avond een op.

Vanaf zes mei konden mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete boek, film, cd, game en elektronicaproduct. De bedoeling was dat klanten van de online winkel konden stemmen op de toppers uit het assortiment van bol.com van de afgelopen tien jaar. De winkel organiseerde de publieksprijs wegens het tienjarig jubileum van bol.com.

Voor de eerste vier categorieën waren uit elk jaar de vijf best verkochte producten genomineerd. Voor de bol.com Elektronica Award stonden de tien meest invloedrijke innovaties van de afgelopen tien jaar op de nominatielijst. Meer dan 150 duizend mensen brachten daadwerkelijk een stem uit. De Wii Fit werd verkozen tot de beste game en de Aplle iPod tot het beste elektronicaproduct.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen