Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cardioloog Michael Jackson bezoekt politie

Shownieuws

Conrad Murray heeft voor het eerst met de politie gepraat over zijn handelingen rondom het overlijden van Michael Jackson. Conrad was zijn cardioloog.

Cardioloog Conrad Murray heeft met de politie gepraat over de omstandigheden rond de dood van Michael Jackson. Murray was bij de popster in de laatste momenten voor zijn dood. Voor het eerst sprak hij met de functionarissen die zijn dood onderzoeken. Drie uur later verliet hij de politie als getuige, niet als een verdachte, heeft een woordvoerder van Murray bekendgemaakt.

De dokter heeft geholpen bij het ophelderen van de gebeurtenissen rondom de dood van het popicoon. Hierbij heeft hij onder meer zijn licht laten schijnen op een aantal schijnbaar tegenstrijdige zaken. "Onderzoekers zeggen dat de dokter op geen enkele wijze verdachte is in de zaak. Ze blijven hem zien als getuige van deze tragedie."

Murray was ingehuurd om Jackson te vergezellen tijdens zijn concertreeks deze zomer. Hij zou de artiest donderdag mond-op-mondbeademing hebben gegeven, totdat de ambulance arriveerde. Jackson werd later in een ziekenhuis in Los Angeles dood verklaard.

De politie heeft bevestigd Murray te hebben gesproken. De dokter werkte volgens de politie goed mee en heeft de onderzoekers in de zaak voorzien van informatie die zal helpen bij het onderzoek.

Rondom de rol van de arts doen momenteel veel vragen de ronde. Familieleden van Jackson hebben op het lichaam van de overleden popster een tweede autopsie laten uitvoeren, onder meer omdat ze vragen hebben over de rol van de Murray, meldde dominee en vriend van de familie Jesse Jackson eerder. "Wanneer kwam de dokter langs? Wat deed hij. Heeft hij hem een injectie gegeven en zo ja, wat heeft hij Michael gegeven?"

Hoe de popkoning donderdag zo plotseling kon overlijden, is nog altijd niet bekend. Een drie uur durende autopsie op het lichaam van Jackson door het lijkschouwerkantoor van Los Angeles heeft nog geen uitsluitsel gegeven over de doodsoorzaak. Aanvullend onderzoek moet dit uitwijzen. De resultaten van dit onderzoek laten nog ongeveer zes weken op zich wachten.

Een anonieme bron die meer van de dood van Jackson af zou weten, heeft gezegd dat het erop lijkt dat Jackson een hartaanval kreeg die uitmondde in een hartstilstand. Familieleden van de King of Pop zouden eerder tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ hebben gezegd dat Jackson is overleden als gevolg van een overdosis Demerol, een pijnstiller die lijkt op morfine. Kort nadat hij het medicijn ingespoten zou hebben gekregen, zou hij in elkaar zijn gezakt.

De lijkschouwer uit Los Angeles heeft bevestigd dat Jackson medicijnen nam die alleen op recept te verkrijgen zijn. Om welke medicijnen het gaat, is niet bekendgemaakt.

Ondertussen heeft de cardioloog een advocaat ingeschakeld. Het advocatenkantoor Chernoff & Alford in Houston zegt door dokter Conrad Murray in de arm te zijn genomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen