Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Concert at Sea staat stil bij Michael Jackson

Shownieuws

Bløf heeft tijdens Concert at Sea kort stilgestaan bij het overlijden van popster Michael Jackson. De band herdacht drummer Chris Götte die in 2001 overleed.

Zanger Paskal Jakobsen van Bløf heeft zaterdag tijdens Concert at Sea in het Zeeuwse Renesse kort stilgestaan bij het plotselinge overlijden van Michael Jackson. Tijdens zijn voorlaatste nummer vertelde hij dat hij door het nieuws moest denken aan het overlijden van de voormalig drummer van Bløf, Chris Götte, die in 2001 om het leven kwam bij een motorongeval.

Het festival heeft vrijdag en zaterdag ongeveer tachtigduizend bezoekers getrokken. Zaterdag waren de weersvoorspellingen slecht, maar het terrein op de Brouwersdam werd gespaard. De organisatie had hier al op gehoopt. "Het gaat vandaag regen, hagelen en omweren, maar niet hier", zo klonk het door de luidsprekers.

Op het programma voor zaterdag stonden optredens van onder meer IOS, Bertolf, Ilse de Lange en natuurlijk de Zeeuwse band Bløf, medeorganisator van het festival. Ook nieuw talent kreeg een kans op het grote podium. De Hobbyisten, winnaar van de Zeeuwse Popprijs, mocht de zaterdag aftrappen.

Ook Golden Earring gaf een optreden weg. De band bewees tijdens het festival nog steeds goed te kunnen rocken. Nog voordat de presentatoren van het festival hun lange enigszins komische introductie van de band konden afmaken, kwamen de heren gitaarspelend op. Barry Hay vond de aankondiging blijkbaar wel lang genoeg en speelde met zijn harde gitaarwerk de presentatoren zo het podium af. De snijdende gitaar van Barry Hay en het drumwerk van Cesar Zuiderwijk, zorgde dat alle voetjes van de Brouwersdam los kwamen.

Maria Mena liet eveneens van zich horen, hoewel zij tijdens het tweede nummer niet meer werd te verstaan was. Ze had te maken met wat technische problemen. Tijdens haar tweede nummer viel het geluid deels uit. Alleen de bas was nog te horen. De problemen leken de zangeres niet te kunnen deren: ze zong gewoon door. Het euvel was snel weer verholpen, waardoor het publiek haar stem weer kon horen.

Een akoestisch miniconcert van de zanger Ed Kowalczyk van Live die Nederland aan doet zonder zijn band voor een aantal solo optredens, was de verrassingsact van dit jaar. Het optreden was overigens wel aangekondigd. Later op de avond speelde Kowalczyk nog twee nummers van Live samen met de mannen van Bløf.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen