Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede autopsie Michael Jackson afgerond

Shownieuws

Een tweede autopsie op het lichaam van Michael Jackson is afgerond. De autopsie werd uitgevoerd door een door de familie van Jackson ingehuurde privépatholoog.

(Novum/AP) - Een tweede autopsie op het lichaam van Michael Jackson is afgerond. Het onderzoek werd uitgevoerd door een door de familie Jackson in gehuurde privépatholoog. Dat meldt de Los Angeles Times op basis van bronnen die dichtbij de zaak staan.

Een dag eerder was al een eerste sectie door het lijkschouwerkantoor van Los Angeles op het lichaam van de popster gehouden. Aanvullend onderzoek moet uitwijzen waaraan hij overleed, maar het kan nog zes weken duren voordat de resultaten daarvan binnen zijn. Wel was duidelijk dat het lichaam geen uiterlijke verwondingen vertoonde en dat de zanger medicijnen gebruikte die alleen op recept verkrijgbaar zijn.

De familieleden van de King of Pop wilden een tweede autopsie, omdat zij nog te veel onbeantwoorde vragen hebben, meldde dominee en vriend van de familie Jesse Jackson zaterdag. "We weten niet wat er is gebeurd." De mysteries rond de dood van de popster houden de wond die de familie door de dood van de ster opliep open, zei Jackson.

Ook over de arts die bij Jackson zou zijn geweest toen hij ophield met ademhalen, cardioloog Conrad Murray, heeft de familie vragen, meldt Jackson. "Wanneer kwam de dokter langs? Wat deed hij. Heeft hij hem een injectie gegeven en zo ja, wat heeft hij Michael gegeven?"

Bovendien hoopt de familie met de second opinion al eerder te horen krijgen waaraan Michael Jackson is overleden. Volgens een forensisch patholoog kan de familie binnen een paar dagen de resultaten verwachten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen