Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Honderden mensen bij afscheid Bolle Jan

Shownieuws

Het afscheid van Bolle Jan, de vader van René Froger, heeft zaterdag honderden mensen getrokken. De dienst vond zaterdag in Amsterdam plaats.

Het afscheid van Bolle Jan, de vader van René Froger, heeft zaterdag honderden mensen getrokken. Dat heeft de manager van René Froger gezegd. De vader van René Froger stierf maandag op 67-jarige leeftijd in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam, nadat hij begin mei werd opgenomen met een buikvliesontsteking.

Rond het middaguur vond een afscheidsdienst plaats in de Amsterdamse Rode Hoed, gevolgd door een condoleance. Tijdens de dienst hielden onder anderen René, Natasja en een aantal vrienden een toespraak.

Rond 14.30 uur werd de kist met het lichaam van Bolle Jan op een rondvaartboot gezet. Nadat zijn familie aan boord is gegaan, nemen ze samen nog één keer afscheid van Amsterdam. Vervolgens wordt de vader van René Froger in besloten kring gecremeerd.

Honderden mensen hadden zich omstreeks 14.15 uur verzameld rondom de Rode Hoed aan de Keizersgracht. "De hele gracht en de bruggen er omheen staan vol. Het zijn echt honderden mensen die klaarblijkelijk hun laatste eer zijn komen bewijzen", zei de manager.

Ook bekende Nederlanders kwamen zaterdag in groten getale René Froger en zijn familie een hart onder de riem steken. Onder hen was Jeroen van der Boom, met wie Froger en Gordon momenteel de Toppers vormen. Ook Lee Towers, Anita Meijer en Caroline Tensen kwamen hun steun betuigen.

Wat Froger de komende tijd precies gaat doen, is nog onbekend. Zijn agenda is voor de komende periode leeg, vertelde zijn manager dinsdag. "Hij is enorm verdrietig. Het is een groot drama voor hem en zijn familie. Hij heeft zijn beide ouders in een paar maanden tijd verloren", laat de manager zaterdag weten. René's moeder Mien overleed begin april plotseling, waarschijnlijk als gevolg van een hartaanval. "René is overmand door verdriet."

De manager verwacht dat binnenkort duidelijk is wat René wil doen: of hij rust wil of dat hij zijn verdriet juist wil wegzingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen