Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lichaam Michael Jackson overgedragen aan familie

Shownieuws

Het lichaam van Michael Jackson is vrijgegeven en aan zijn familie overgedragen. Over de uitvaart van de King of Pop is nog niets bekend.

(Novum/AP) - Het lichaam van Michael Jackson is vrijdagnacht vrijgegeven en aan zijn familie overgedragen. Dat heeft de lijkschouwer gezegd. Over de uitvaart van de King of Pop is nog niets bekend.

Jackson overleed donderdag op 50-jarige leeftijd, maar onduidelijk is wat zijn dood veroorzaakte. De lijkschouwer heeft de autopsie op het lichaam afgerond, maar de sectie van ongeveer drie uur gaf nog geen uitsluitsel over de doodsoorzaak. Aanvullend onderzoek moet dit uitwijzen. De resultaten van dit onderzoek laten nog ongeveer zes weken op zich wachten. Wel bevestigde de lijkschouwer dat Jackson medicijnen nam die alleen op recept te verkrijgen zijn. Om welke medicijnen het gaat, is niet bekendgemaakt.

Een anonieme bron die meer van de dood van Jackson af zou weten, heeft gezegd dat het erop lijkt dat Jackson een hartaanval kreeg die uitmondde in een hartstilstand. Mogelijk heeft Jackson te veel van zijn hart gevergd. De King of Pop zou vanaf volgende maand maar liefst vijftig comebackconcerten geven in Londen.

Ook Jermaine, de broer van Michael, zei eerder al dat de zanger kennelijk een hartstilstand had gekregen. Een hartstilstand volgt vaak, maar niet altijd, op een hartaanval.

Familieleden van de King of Pop zouden eerder tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ hebben gezegd dat Jackson is overleden als gevolg van een overdosis Demerol, een pijnstiller die lijkt op morfine. Jackson zou het medicijn rond 11.30 uur ingespoten hebben gekregen. Kort na het middaguur werd hij moet spoed naar een ziekenhuis in Los Angeles gebracht, nadat hij in elkaar zou zijn gezakt.

De politie heeft inmiddels kort gesproken met de persoonlijke cardioloog van de King of Pop, zo heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt. De auto van dokter Conrad Murray is weggesleept bij het huis van Jackson, omdat in de wagen volgens de politie medicatie en ander mogelijk bewijsmateriaal ligt.

De politie, die verwacht de arts binnenkort weer te spreken, ziet de cardioloog niet als verdachte. "Hij werkt goed mee en we denken dat hij ons zal helpen bij het achterhalen van de waarheid in deze zaak." De arts was aanwezig toen Michael Jackson in zijn huis in Los Angeles het bewustzijn verloor en het alarmnummer werd gebeld.

Uit een opname van het telefoongesprek dat een medewerker van Jackson voerde met een medewerker van de alarmcentrale blijkt dat Jackson al geruime tijd tevergeefs door de cardioloog werd gereanimeerd voordat de hulpdiensten werden gealarmeerd. Volgens het bedrijf dat de shows van Jackson promoot, was Murray al drie jaar de persoonlijke arts van Jackson. De popster stond erop dat de dokter meeging naar Londen. Jackson zou hierover hebben gezegd dat de show om hem draait, dat hij een machine is en dat die machine geolied moet blijven.

Een voormalig advocaat van Jackson, tevens een vriend van de familie, zegt dat familieleden van de zanger in het verleden hebben gewaarschuwd voor het medicijngebruik van Michael. De zanger zou de medicijnen hebben gekregen om de pijn te verzachten van een gebroken been en gebroken nekwervels die hij opliep nadat hij van een podium viel. "Ik zei dat op een dag dit zou gebeuren. En toen Anna Nicole Smith stierf, zei ik dat we zoiets niet kunnen laten gebeuren met Michael Jackson. Het resultaat was dat ik iedereen waarschuwde. Ik weet niet wat zijn dood heeft veroorzaakt, maar ik vreesde dat dit zou gebeuren."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen