Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arts was bij Jackson toen hij bewustzijn verloor

Shownieuws

De persoonlijke cardioloog van Michael Jackson was bij hem aanwezig toen hij het bewustzijn verloor. Dat blijkt uit een opname van een noodoproep.

(Novum/AP) - De persoonlijke cardioloog van Michael Jackson was bij hem aanwezig toen hij het bewustzijn verloor. Dat blijkt uit een opname van de noodoproep die een medewerker van Jackson naar alarmnummer 911 maakte. De opname is vrijdag door entertainmentwebsite TMZ online gezet.

Uit het gesprek blijkt dat Jackson al geruime tijd zonder effect door de cardioloog werd gereanimeerd voordat de oproep werd gedaan. De beller vraagt om snel een ambulance te sturen. De cardioloog was volgens de beller de enige die erbij was toen 'de 50-jarige man' het bewustzijn verloor.

Als de operator van de noodlijn aan de beller vraagt of de arts heeft gezien wat er is gebeurd, speelt die de vraag door. Op de achtergrond is te horen dat hij zoiets als 'yes, but they need to come' mompelt, waarmee de cardioloog bedoelt dat er snel een ambulance moet komen. Die was op dat moment al onderweg.

De cardioloog, Conrad Robert Murray, bereidt zich volgens TMZ in Los Angeles voor op een gesprek met de politie. De politie wil hem spreken, maar benadrukt dat hij geen verdachte is.

Toen de hulpdiensten arriveerden, wilden ze Jackson volgens TMZ meteen doodverklaren. Zijn arts zou echter hebben geëist dat ze hem meenemen naar het ziekenhuis. Daar werd de King of Pop alsnog dood verklaard.

Een medewerker van de kliniek van Murray in Houston heeft bevestigd dat Murray de cardioloog van Jackson is. Verschillende media meldden eerder al dat de politie zijn auto heeft weggesleept. Die stond voor het huis van de entertainer. Murray werkt in Californië, Nevada en Texas. In de vier jaar die hij in Texas werkt zijn geen klachten tegen hem ingediend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen