Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voorzitter Jackson-fanclub 'uit veld geslagen'

Shownieuws

De voorzitter van de Nederlandse Michael Jackson-fanclub voelt zich 'uit het veld geslagen'. "Het nieuws sloeg in als een bom", zegt de voorzitter.

De voorzitter van de Nederlandse Michael Jackson-fanclub voelt zich 'uit het veld geslagen'. Mark Wittenberg geeft toe dat het nieuws over de dood van zijn idool nog niet helemaal doorgedrongen is. De King of Pop overleed donderdag op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval.

"Het nieuws sloeg in als een bom", zegt Wittenberg. "Net op het moment dat hij werkte aan een grote comeback, waar we erg naar uitkeken." Vrijdagmiddag verzamelden een aantal fans zich in Amsterdam. "Veel fans voelen zich beroerd en willen elkaar zien om hun verdriet te delen", weet Wittenberg. De bijeenkomsten in Amsterdam waren spontane acties, de fanclub hoopt op de verjaardag van de King of Pop een grote bijeenkomst te organiseren. Michael Jackson zou op 29 augustus 51 jaar geworden zijn.

De fans die nu in de hoofdstad zijn, tekenen het condoleanceregister bij Jacksons wassen beeld in Madame Tussauds of bezoeken de 'remembrance' in muziekwinkel Fame. "Er is veel muziek en we halen samen herinneringen op." Bloemen of briefjes worden volgens Wittenberg nog niet achtergelaten, ook branden er nog geen kaarsen. "Misschien moeten we dat later maar doen." Stormlopen deed het vrijdagmiddag niet. "Veel fans zijn gewoon veel te beroerd om hierheen te komen, ze blijven liever thuis en verwerken de dood op hun eigen manier."

De fanclubvoorzitter kreeg donderdagavond laat een sms'je van een andere fan. "Naarmate de tijd verstreek, werden de berichten serieuzer. Ik heb de hele nacht aan de buis gekluisterd gezeten én heb de hele nacht met andere fans gebeld." Die reageerden volgens Wittenberg erg emotioneel. "Sommigen zijn ontzettend boos en willen Michaels dood niet accepteren."

Hoe de komende dagen er voor de Jacksonfan uit gaan zien, weet hij nog niet. "Morgen moet ik werken, dan ben ik even onbereikbaar. Zondag wil ik rust voor mezelf." Ook heeft Wittenberg nog niet nagedacht over de uitvaart van zijn idool. Wel pijnigt hij zijn hersenen over de tickets die veel fans voor de comebackconcerten van de King of Pop gekocht hadden. "Mogelijk wordt het geld voor een deel terugbetaald en wordt de rest gebruikt voor een tributeshow. Ik hoop dat ze een show maken zoals Michael de concerten bedoeld had. Misschien kunnen ze iets doen met beelden van dansoefeningen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen