Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Run op muziek en spullen Michael Jackson

Shownieuws

Het overlijden van Michael Jackson leidt tot een heuse run op cd's, dvd's en verzamelobjecten. Platenmaatschappij Sony BMG is door de voorraad schijfjes heen.

Het overlijden van Michael Jackson leidt tot een heuse run op cd's, dvd's en verzamelobjecten van de King of Pop. Platenmaatschappij Sony BMG laat weten door de voorraad schijfjes heen te zijn.

"Heel Europa is gaan bestellen", laat een woordvoerder van Jacksons platenmaatschappij weten, "alles is uitverkocht". Online winkels en handelssites krijgen de run op Jackson-spullen ook mee. Internetwinkel Bol.com meldt dat er elke tien seconden een cd of dvd van Jackson besteld wordt. Verkocht de winkel normaal negen schijfjes per dag, vrijdagochtend werden meer dan duizend cd's of dvd's van de King of Pop besteld.

Ook Marktplaats ziet de handel in Jackson-items groeien. Normaal worden er dagelijks zo'n dertig nieuwe items te koop aangeboden, vrijdag zijn er al honderden advertenties geplaatst. De advertentiewebsite merkt dat vooral de collector's items gewild zijn. Zo wordt er flink geboden op Michael Jackson-poppen, spandoeken, stickers en gesigneerde foto's.

De run op Jacksons muziek is deze week nog niet terug te zien in de hitlijsten, waarschijnlijk is het effect van zijn overlijden volgende week duidelijker. X Factor-winnares Lisa staat ook deze week weer op nummer een van de Single Top 100 met 'Hallelujah'. In de Album Top 100 wisselen Guus Meeuwis en Krezip stuivertje. Het 'Best of'-album van Krezip, de groep die vrijdag en zaterdag afscheid neemt van de fans, voert de lijst deze week aan. 'NW8' van Guus Meeuwis staat deze week op de tweede plaats. 'Black clouds & silver lings' van Dream Theater komt binnen op de derde positie en maakt de top drie compleet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen