Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Overlijden Jackson strop voor concertorganisator

Shownieuws

Het overlijden van Michael Jackson betekent een strop voor de concertorganisator AEG. Die heeft geen verzekering en gaat voor ruim 350 miljoen het schip in.

Het overlijden van de King of Pop betekent een miljoenenstrop voor concertorganisator AEG Live. AEG wist Michael Jackson over te halen vijftig keer in de O2 Arena in Londen te gaan staan. De Britse krant The Times meldt dat AEG er niet in slaagde een annuleringsverzekering af te sluiten.

Volgens de krant gaat AEG voor ruim 350 miljoen euro het schip in vanwege het ontbreken van de verzekering. De concertorganisator gaat de duizenden verkochte tickets terugbetalen aan de fans. Volgens The Times is AEG er wel in geslaagd de eerste tien shows te verzekeren, het zou gaan om een bedrag van ruim 93 miljoen.

Verzekeraars zouden zich niet aan de concertreeks, die op 13 juli van start zou gaan, hebben willen branden vanwege Jacksons gezondheid. AEG maakte zich geen zorgen over het welzijn van de King of Pop. Topman Randy Phillips deed gewaagde uitspraken als 'ik zou mijn lichaam zo voor het zijne ruilen' en 'hij is een vegetariër en in uitstekende vorm'.

Michael Jackson overleed donderdag op 50-jarige leeftijd in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen