Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dood Jackson beheerst radio, televisie en feestjes

Shownieuws

Nederland staat uitgebreid stil bij de dood van Michael Jackson. Radio- en tv-zenders passen hun programma's aan en feesten staan in het teken van Jackson.

Nederland staat vrijdag uitgebreid stil bij de dood van popicoon Michael Jackson. Radio- en televisiezenders passen hun programmering aan en geplande feestjes staan in het teken van de overleden King of Pop.

De muziekzenders TMF en MTV staan de hele dag in het teken van de King of Pop. MTV komt met een nooit eerder uitgezonden special over Michael Jackson. Verder vult de zender de muziekuren met Jacksons hits. TMF komt vrijdagmiddag met een extra uitzending van 'Kijk dit nou', waarin het overlijden van de King of Pop met verschillende sterren wordt besproken. Ook de reguliere uitzending staat in het teken van Jackson.

De showbizzprogramma's RTL Boulevard en SBS Shownieuws staan vrijdagavond geheel in het teken van het overlijden van Jackson. SBS combineert Hart van Nederland met Shownieuws en staat tussen 19.00 en 20.30 uur stil bij Jackson. RTL Boulevard komt met een extra uitzending tussen de halve finale en de uitslag van Dancing with the Stars. Ook De Zomer Draait Door staat vrijdagavond geheel in het teken van de King of Pop.

In de nacht van donderdag op vrijdag, toen bekend werd dat Jackson was bezweken aan een hartstilstand, pasten veel radiostations hun uitzending aan. Radio 2 heeft vrijdag uitgeroepen tot 'Michael Jackson memorial day' en zendt onder meer een documentaire uit over 'Thriller', de best verkochte popplaat ooit. Vanaf 23.00 uur wordt een concert uit de 'Bad'-worldtour uitgezonden.

Het plotselinge overlijden van het icoon zorgt ook voor aangepaste feestjes. Veronica laat weten dat de eerste editie van het '80's & 90's Disco Theatre' om Jacksons muziek draait. Ook in Paradiso zullen vrijdagavond vooral Jackson-nummers door de boxen schallen. Dj Phil Horneman, die in de bovenzaal draait tijdens 'Wicked jazz sounds', laat weten dat het feest 'in de geest van Jackson' gevierd wordt. In de grote zaal van Paradiso vindt 'Seen' plaats, dat ook geheel in het teken van Jackson staat. Horneman is in zijn platencollectie al aan het zoeken naar onbekendere Jackson-platen die hij vrijdagavond kan draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen