Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Plotselinge dood Michael Jackson schokt sterren

Shownieuws

Tientallen sterren hebben in de nacht van donderdag op vrijdag gereageerd op de dood van Michael Jackson. Madonna laat weten niet te kunnen stoppen met huilen.

(Novum/AP) - Tientallen sterren hebben in de nacht van donderdag op vrijdag gereageerd op het overlijden van Michael Jackson. De King of Pop stierf op 50-jarige leeftijd na een hartaanval. Queen of Pop Madonna laat weten niet te kunnen stoppen met huilen.

"Ik heb Michael Jackson altijd bewonderd. De wereld heeft een van de groten verloren, maar zijn muziek zal altijd voortleven", reageerde de eveneens 50-jarige Madonna. Veel artiesten rouwen om het verlies van hun grote voorbeeld. "Michael Jackson was mijn muzikale god. Hij bracht mij tot de overtuiging dat alles mogelijk is, door echte en positieve muziek", zegt rapper Wyclef Jean. Collega-rapper Sean 'Diddy' Combs: "Michael Jackson heeft mij getoond dat je de beat echt kunt zien. Hij heeft de muziek tot leven gewekt! Hij heeft mij ertoe gebracht te geloven in magie".

Popprinses Britney Spears laat aan het Amerikaanse tijdschrift People weten dat ze kapot is van Jacksons dood. "Hij heeft mij mijn hele leven geïnspireerd. Ik had zo'n zin in zijn shows in Londen. We zouden rond dezelfde tijd door Europa toeren en ik was van plan naar een van zijn concerten te gaan." Justin Timberlake, die nooit onder stoelen of banken stak geïnspireerd te zijn door de King of Pop, zegt dat de wereld 'een genie' verloren heeft. "We hebben een genie en ambassadeur voor niet alleen de popmuziek maar voor alle muziek verloren. Ik koester de momenten dat we samen op het podium stonden en alles wat ik van hem heb geleerd", laat Timberlake entertainmentwebsite TMZ weten.

Niet alleen Jacksons collega's, maar ook zijn exen zijn geschokt door zijn overlijden. Lisa Marie Presley, de dochter van Elvis met wie Jackson in de jaren negentig bijna twee jaar getrouwd was, zegt bedroefd en verward te zijn. "Ik ben overweldigd door verdriet voor zijn kinderen, die alles voor hem waren. Het is in zoveel opzichten zo'n groot verdriet, dat woorden mij tekortschieten." Debbie Rowe, Michaels tweede vrouw en moeder van zijn twee oudste kinderen, zegt tegen TMZ dat ze ontroostbaar is.

Jacksons dood kwam ook voor politici als een klap. "Michael was een popfenomeen dat nooit is opgehouden de grenzen van creativiteit te verleggen. Ook wanneer er ernstige vragen waren over zijn persoonlijke leven, was Michael zonder twijfel een groot entertainer wiens populariteit generaties en de wereld omspande", zegt Arnold Schwarzenegger, gouverneur van de Amerikaanse staat Californië. De burgemeester van Jacksons geboorteplaats Gary, Indiana, eert Michaels persoonlijkheid. "Michael Jackson was de grootste entertainer van de wereld, maar meer dan dat was hij zeer menselijk en een zeer bescheiden persoon. Het verlies van Michael Jackson vervult de harten van de inwoners van Gary met tranen."

Michael Levine, voormalig medewerker van de King of Pop, zegt als een van de weinigen juist niet verrast te zijn door Jacksons dood. "Michael was al vele jaren op een onmogelijk lastige en dikwijls zelfvernietigende reis. Een mens kan deze mate van aanhoudende stress gewoon niet verdragen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen