Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Michael Jackson (50) overleden

Shownieuws

Michael Jackson is donderdag op 50-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de entertainmentwebsite TMZ. Hij zou eerder op de avond een hartaanval hebben gehad.

Michael Jackson is donderdag op 50-jarige leeftijd overleden. De King of Pop werd in zijn huis in Los Angeles getroffen door een hartstilstand en pogingen om hem te reanimeren mochten niet meer baten. Hij overleed kort na aankomst in het UCLA Medical Center in Los Angeles, waarvoor zich inmiddels enkele honderden mensen hebben verzameld.

Nadat eerst de entertainmentwebsite TMZ en de Los Angeles Times met het nieuws over de dood van Jackson naar buiten kwamen, werd dit even later bevestigd door lijkschouwer Fred Corral van Los Angeles. "Toen de ambulance aankwam ademde hij al niet meer. Om 14.26 uur (lokale tijd) hebben we zijn dood vastgesteld", vertelde hij aan CNN.

Jackson, die drie kinderen nalaat, zou op 13 juli beginnen met een reeks concerten in Londen. Om goed voorbereid te zijn voor zijn comeback verkeerde hij juist in uitstekende conditie, zei een woordvoerder van de familie. Toch waren er de laatste tijd ook diverse berichten dat Jackson met gezondheidsproblemen zou kampen en sterk zou zijn vermagerd.

De in de Amerikaanse staat Indiana geboren Jackson gaat de geschiedenis in als een van de grootste artiesten van de vorige eeuw. Zijn carrière begon eind jaren zestig als lid van de Jackson 5, een band die hij vormde samen met zijn broers. Vanaf 1972 ging hij solo verder, wat direct resulteerde in de enorme hit 'Ben'.

In totaal scoorde Jackson, die dertien Grammy Awards won, in Nederland zes nummer 1-hits. In de Verenigde Staten stond hij zelfs dertien keer bovenaan de hitlijst. Het album 'Thriller' uit 1982 is wereldwijd nog altijd het best verkochte album uit de popgeschiedenis.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen