Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liefde en werk strikt gescheiden bij Holiday on Ice

Shownieuws

Hoewel er achter de schermen bij 'Spirit of the world' veel gebeurt op het gebied van liefde, merken de toeschouwers daar niets van. Dat denkt het gezelschap.

Hoewel er achter de schermen bij de Holiday on Ice-show 'Spirit of the world' veel gebeurt op het gebied van liefde en vriendschap, is daar voor de toeschouwers niets van te merken. Dat denken de sterren van het gezelschap. "Iedereen hier heeft een professionele houding", vindt de Australische soliste Jo Carter. "Wat er buiten de ijsvloer gebeurt, blijft daar ook. Als de show begint zijn we aan het werk, en doen we ons uiterste best om het publiek te vermaken."

Ruzies, misverstanden, verdriet en verliefdheden vallen volgens de schaatsers allemaal weg zodra ze op het ijs staan. "Dat is ook noodzakelijk om goed te kunnen schaatsen", benadrukt de Canadese Julia Bailey, die verloofd is met haar Hongaarse schaatspartner Tamas Sari. "Als er een probleem tussen ons is, dan moeten we dat achter ons laten zodra we het ijs opgaan. We kunnen het ons niet veroorloven om ons werk erdoor te laten beïnvloeden. Met schaatsen moet je je zo concentreren op wat je doet, dat je je helemaal moet afsluiten voor alles daarbuiten."

Liefdesrelaties tussen de medewerkers aan de ijsshow zijn volgens de schaatsers onvermijdelijk omdat er zo intensief wordt samengewerkt. In totaal werken bij 'Spirit of the world' momenteel 62 mensen voor en achter de schermen. Zij reizen sinds november vorig jaar met elkaar over de wereld. Vanaf oktober doet de show verschillende steden in Nederland aan.

De Amerikaanse soloschaatser Michael Turner heeft zelf zijn vriend bij Holiday on Ice ontmoet en geniet ervan om samen met zijn geliefde te werken. "Het is geweldig om samen zo veel verschillende landen en steden te zien en om te werken met iemand om wie je veel geeft", vindt hij. "Ik vind het heerlijk om te doen wat ik het liefste doe, met degene van wie ik houd."

Behalve zijn geliefde heeft Turner ook veel vrienden gevonden bij Holiday on Ice. "Ik heb enkele van mijn beste vrienden hier ontmoet", vertelt hij. "Ik beschouw de groep als mijn tweede familie." Jo Carter sluit zich hierbij aan. "Je vindt hier een nieuwe familie binnen de cast. We hebben het geluk met fantastische mensen te werken. Je maakt hier heel snel goede vrienden en dat zorgt er ook voor dat de ergste heimwee wegblijft. We zijn een heel hechte groep."

'Spirit of the world' beleeft op 22 oktober zijn Nederlandse première in Ahoy in Rotterdam. De schaatsers van Holiday on Ice trainen de komende maanden in Utrecht. In een oude treinrailsfabriek werken de schaatsers zich in het zweet om hun show te perfectioneren. De 20-jarige Bram van Meggelen bindt donderdag voor het eerst zijn ijzers onder. Het schaatstalent uit Alkmaar gaat meeschaatsen met de show. Na de première in de Havenstad toert de show nog tot en met 3 januari langs verschillende steden, waaronder Utrecht, Amsterdam, Groningen en Maastricht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen