Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Muziekfeest Tros weer drukte van belang

Shownieuws

Zesduizend mensen zagen dinsdag in Oldenzaal onder meer Gerard Joling en Belle Perez optreden. De artiesten traden op in het kader van het Tros Muziekfeest.

Gerard Joling, Wolter Kroes, Belle Perez en anderen brachten dinsdagavond zesduizend mensen op de been op de Oldenzaalse Ganzenmarkt. De artiesten stonden op het podium in het kader van het Tros Muziekfeest op het Plein, dat in Twente een nieuwe reeks aftrapte. Jan Smit praatte het muzikale feestje aan elkaar.

"Ze zeggen altijd dat Tukkers zo nuchter zijn, maar dat valt echt reuze mee", jubelde Gerard Joling na afloop van de show die hij weggaf op Oldenzaalse bodem. "Het is juist een en al gezelligheid en de ontvangst is hier altijd gastvrij." Joling vond het, ondanks de vele kilometers die hij er voor moest afleggen, heerlijk om het muziekfeestje mee te maken. "Hier kom ik echt op adem. Voor mij is dit één grote reünie."

Ook Ruth Jacott kijkt terug op een geslaagde avond. "De Tros zorgt voor gezelligheid, het publiek hier maakt het feestje. Ze staan er en zorgen voor een geweldige sfeer", aldus Jacott, die de Tukkers in beweging bracht met een Latin-nummer van haar nieuwe Spaanstalige album. Een andere zangeres die de voetjes van de vloer kreeg met Latin-klanken was Belle Perez. De Vlaamse met Spaanse roots ziet maandag een van haar grootste wensen in vervulling gaan als ze de studio induikt met Spanjaard David Bisbal. "Ik had eerst al kaartjes gekocht voor een concert van hem, en nu mag ik een duet met hem opnemen. Superspannend."

De podiumkunsten van Joling, Jacott en Perez in Oldenzaal zijn op 5 en 12 juni te zien op Nederland 1. Ook de optredens van onder meer Jim Bakkum, Danny de Munk en Thomas Berge komen dan voorbij. De muziekfeesten van de grootste familie van Nederland doen dit seizoen ook Middelburg, Roermond en Groningen aan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen