Kies je favoriete radiostation

Dossiers

O.J. Simpson in hoger beroep

Shownieuws

O.J. Simpson heeft hoger beroep aangetekend. Hij wil dat zijn veroordeling voor ontvoering en beroving onder bedreiging van een vuurwapen wordt vernietigd.

(Novum/AP) - O.J. Simpson gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor ontvoering en beroving onder bedreiging van een vuurwapen. Volgens de 61-jarige acteur is er sprake van juridisch wangedrag, onvoldoende bewijs en een gebrek aan verschillende rassen onder de juryleden. Ook zouden er fouten in de uitspraak en in de instructies aan de jury zitten.

Simpson werd begin december veroordeeld tot een celstraf van negen jaar en zit momenteel vast in een gevangenis in Lovelock, ongeveer 144 kilometer ten oosten van de Amerikaanse stad Reno. Medeverdachte van de voormalige Amerikaanse footballster Clarence Stewart kreeg een straf van 7,5 jaar cel opgelegd na vorige week eveneens schuldig te zijn bevonden aan ontvoering en beroving onder bedreiging van een vuurwapen.

Simpson en Stewart bedreigden in september 2007 in een hotel in Las Vegas twee handelaren in sportmemorabilia met een pistool. Volgens Simpson eiste hij slechts spullen terug die hem toebehoorden. Volgens een van de openbaar aanklagers heeft zowel Simpson als Stewart geweigerd om schuld te bekennen in ruil voor strafvermindering.

De voormalige Amerikaanse footballster stelt dat hij slechts spullen terugeiste die hem toebehoorden. Simpson blijft bij het verhaal dat hij die spullen terug probeerde te krijgen toen hij samen met vijf andere mannen de twee handelaren opzocht in een hotelkamer.

Onduidelijk is wanneer het hooggerechtshof uitspraak doet. Hoger beroepen kunnen in Nevada langer dan een jaar duren. "Hoe lang het duurt om een oordeel te vellen in deze zaak is afhankelijk van het aantal en de complexiteit van de vraagstukken die ter sprake komen", zegt een woordvoerder van het gerechtshof.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen