Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Liza Minnelli als herboren in matig gevulde HMH

Shownieuws

Liza Minnelli was woensdagavond terug van ogenschijnlijk nooit weggeweest. De 63-jarige Amerikaanse zangeres en actrice gaf een optreden in Amsterdam.

Liza Minnelli was woensdagavond terug van ogenschijnlijk nooit weggeweest. De 63-jarige Amerikaanse zangeres en actrice gaf een optreden in Amsterdam. Ze was voor het laatst in Nederland te zien in 2006. Toen trad ze nog op in een uitverkocht Circustheater in Scheveningen. Nu was de Heineken Music Hall maar matig gevuld.

De prijzen logen er dan ook niet om: een kaartje kostte tussen de 95 en 140 euro. De 'diehards' werden getrakteerd op een wervelende show waarin Minnelli uiteenlopend materiaal bracht uit haar lange carrière met nummers als 'Cabaret', 'Maybe This Time' en 'New York New York'. Eind vorig jaar stond de ster nog succesvol op Broadway in New York met de show Liza at the Palace.

Tijdens de twee uur durende Broadway-getinte show in Nederland oogde de goed gehumeurde Minnelli als herboren en leek ze haar langdurige alcohol- en drugsverslaving voorgoed te hebben overwonnen. De kracht in haar stem was zeker nog niet verdwenen. Als een diva dartelde ze over het podium en deelde even maklkelijk 'I love you's' uit als kushandjes. Minnelli zei te houden van het Nederlandse publiek en zei dat het een van haar favoriete plekken is. Haar repertoire kruidde ze met de nodige zelfspot en humor en dat deed ze bij voorkeur via anekdotes.

Minnelli tourt nog tot eind dit jaar door verschillende Europese landen, Canada, Amerika en Australië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen