Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zeventien jaar cel voor doden vriend T.I.

Shownieuws

Een man is veroordeeld tot zeventien jaar cel. Hij was betrokken bij het vuurgevecht dat het leven kostte van een beste vriend en assistent van rapper T.I.

(Novum/AP) - Een 41-jarige man is woensdag veroordeeld tot een celstraf van zeventien jaar. Hij was betrokken bij het vuurgevecht dat het leven kostte van Philant Johnson, beste vriend en assistent van rapper T.I. In november verklaarde de rapper nog dat hij dacht dat de kogels voor hem waren bedoeld.

De veroordeelde, Padron Thomas, bestuurde de wagen van waaruit T.I. en zijn maatjes beschoten werden. De schietpartij vond plaats op een snelweg in Cincinnati, na afloop van een feestje. De 28-jarige rapper verklaarde in november dat hij en zijn vrienden werden gevolgd door een busje. Op de snelweg ging de auto naast hen rijden en werd het vuur geopend. Johnson werd in zijn linkerslaap geraakt en overleed ter plaatse.

Thomas zei tegen de rechter dat hij zichzelf 'een oen' vindt en dat hij alles het liefst terug zou willen draaien. In december moest Thomas getuigen tegen zijn jongere broer Hosea. Hij werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 66 jaar voor het doodschieten van Johnson. In ruil voor zijn getuigenis tegen zijn broertje ontving Padron strafvermindering.

Tijdens de schietpartij raakte T.I. zelf niet gewond. Drie anderen eindigden wel in het ziekenhuis. De rapper, die eigenlijk Clifford Harris heet, heeft zelf ook de nodige juridische problemen. Momenteel zit hij vanwege verboden vuurwapenbezit een celstraf van een jaar en een dag uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen