Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Llink heeft nieuwe directeur

Shownieuws

De ledenraad van Llink heeft Karlien de Ruijter tot algemeen directeur benoemd. De kersverse directeur neemt vanaf woensdag haar functie in, zo meldt de omroep.

De ledenraad van Llink heeft Karlien de Ruijter tot algemeen directeur benoemd. De kersverse directeur neemt vanaf woensdag haar functie in, zo meldt de zendgemachtigde.

De Ruijter ziet het als haar belangrijkste taak de in zwaar weer verkerende omroep 'financieel gezond' te maken. Ook richt ze haar pijlen op de toekomst van de duurzame omroep, 'zodat we ook na 2010 kunnen blijven uitzenden'.

De nieuwe directeur, die de eerder deze maand opgestapte Tanja Lubbers vervangt, is sinds november werkzaam bij Llink als tijdelijk zakelijk leider. Met de directie en bewindvoerder stelde De Ruijter een bezuinigingsplan op, waarna de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) besloot de programmafinanciering aan Llink te hervatten.

De subsidie voor de groene omroep dreigde daarvoor te worden stopgezet, omdat het 25 duizend euro zou hebben gegeven aan reclamespotjes voor de ledenwerving. Vanwege bezuinigingen moesten de presentatrices Froukje Jansen en Floortje Dessing al het veld ruimen. Laatstgenoemde verhuisde naar jongerenomroep BNN, waar ze het voorheen door Llink uitgezonden programma 3 op Reis presenteert.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen