Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Promotor: ik was brein achter nep-Toni Braxton

Shownieuws

De promotor van het 'Phony Toni'-concert stelt dat alleen hij achter deze zwendel zit. De zangeres wist er niets van af, zo vertelde hij de rechter dinsdag.

(Novum/AP) - De promotor van het concert in Suriname waarbij een zangeres uit Las Vegas werd voorgesteld als Toni Braxton stelt dat alleen hij achter deze zwendel zit. De zangeres, de 41-jarige Trina Johnson-Finn, wist nergens van. Dat heeft de man dinsdag tegen de rechter gezegd op de eerste dag van de rechtszaak.

Promotor Angel Ventura geeft toe dat hij mensen tot veertig euro heeft laten betalen voor een kaartje, denkend dat zij 28 februari naar een concert van de zesvoudig Grammywinnares zouden gaan in Paramaribo. Teleurgestelde fans begonnen 'Phony Toni', zoals Johnson-Finn inmiddels in de lokale media wordt genoemd, uit te jouwen.

Anderen gooiden rotzooi naar het podium nadat ze er al bij het begin van het tweede nummer flink naast zat en ze zich realiseerden dat ze helemaal niet bij een concert van Toni Braxton waren. De zangeres uit Las Vegas werd vervolgens snel van het podium gehaald.

Ventura vertelde de rechter dinsdag dat hij nooit tegen de aanklager heeft gezegd dat Johnson-Finn vooraf wist dat ze onderdeel uitmaakte van de zwendel. De aanklagers blijven echter bij hun standpunt dat de zangeres wel degelijk heeft geprobeerd zich uit te geven voor Toni Braxton. De getuigenis van Ventura pleit haar niet vrij, zo vinden zij.

De advocaat van de 41-jarige zangeres uit Nevada stelde dat haar cliënt al twee maanden onterecht vastzit en vroeg om haar onmiddellijke vrijlating. "Ventura droeg haar op zich helemaal in te leven in haar rol. Zij dacht dat iedereen wist dat ze alleen maar een imitator was, maar Ventura heeft daarover niemand in Suriname iets verteld." De rechter wees het verzoek om haar vrijlating echter af.

De zitting is geschorst tot dinsdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen