Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erica Terpstra meest sociale BN'er

Shownieuws

Erica Terpstra is volgens de Nederlandse bevolking de meest sociale Bekende Nederlander. Wendy van Dijk en Marco Borsato eindigden op de tweede en derde plek.

Erica Terpstra wordt gezien als de meest sociale bekende Nederlander. Dit blijkt uit een onderzoek van Mind Magazine. Terpstra sleept hiermee de Friendly Mind Award in de wacht. Presentatrice Wendy van Dijk eindigde op de tweede en zanger Marco Borsato op de derde plek.

Terpstra zegt dat zij zo sociaal in het leven staat door een uitspraak van haar vader. "Mijn vader zei ooit tegen me: 'Als je je goed voelt en ergens blij om bent, moet je dat diezelfde dag nog proberen door te geven aan iemand anders'. Dit zal ik nooit vergeten en zo sta ik tot op heden nog steeds in het leven", zegt de voorzitter van sportkoepel NOC*NSF.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat 83 procent vindt dat bekende Nederlanders een voorbeeldfunctie hebben en dat negen op de tien Nederlanders anderen niet durven aan te spreken op hun asociale gedrag. Ondertussen vindt driekwart van de ondervraagden dat onbewust asociaal gedrag te wijten is aan een gebrekkige opvoeding.

Nederlanders vinden van zichzelf dat ze een toonbeeld zijn van sociaal gedrag, zo wijst het onderzoek verder uit. De helft van de Nederlanders denkt daarnaast dat de recessie leidt tot een verharding van de samenleving. Een op de drie denkt echter dat de sociale cohesie juist zal toenemen.

Met het onderzoek wil het blad inhaken op de campagne over onbewust asociaal gedrag van Sire. Voor het onderzoek selecteerde Mind Magazine 25 BN'ers. De vijfhonderd ondervraagden werd onder meer gevraagd wie zij als meest sociaal zien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen