Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Helft nalatenschap James Brown naar goed doel

Shownieuws

Bijna de helft van de nalatenschap van James Brown gaat naar het door hem opgezette goede doel. Een kwart van zijn erfenis is voor zijn vrouw en jonge zoon.

(Novum/AP) - Bijna de helft van de nalatenschap van James Brown gaat naar het door hem opgezette goede doel. Ongeveer een kwart van zijn erfenis is voor zijn vrouw en zijn jonge zoon en de rest gaat naar zijn volwassen kinderen. Een rechter in South Carolina heeft het groene licht gegeven voor deze regeling voor de verdeling van de erfenis van de soulzanger, die in december 2006 op 73-jarige leeftijd overleed.

In de regeling wordt bevestigd dat Tomi Rae Hynie Brown de weduwe van Brown is, en dat haar zoon een kind is van James Brown. Hierdoor hoeft James Brown II geen DNA-test te ondergaan. De waarde van de erfenis van Brown is na zijn dood nooit bekendgemaakt.

De rechter die akkoord is gegaan met de afhandeling zegt ook dat de familieleden van Brown een museum of iets dergelijks opzetten om de zanger te herdenken. De soullegende ligt momenteel begraven in grond van zijn dochter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen