Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Joseph en droomjas genomineerd voor beste musical

Shownieuws

'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' maakt ook kans op de ANWB Publiekprijs voor beste grote musical. Dat is maandag bekendgemaakt.

'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' maakt ook kans op de ANWB Publiekprijs voor beste grote musical. Dat is maandag bekendgemaakt. 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' was al zeven keer genomineerd voor andere categorieën van de John Kraaijkamp Musical Awards.

De nominaties voor de andere categorieën van het prijzenfestijn waren vrijdag al bekendgemaakt. Toen bleek dat de musical 'Footloose' tien nominaties in de wacht heeft gesleept en daarmee het vaakst is genomineerd van alle musicals. 'Footloose' maakt echter geen kans op de prijs voor beste grote musical.

Drie andere producties die net als 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' uit de stal van Joop van den Ende Theaterproducties komen, doen dit echter wel. Het gaat hierbij om 'Les Misérables', 'Ciske de Rat' en 'Dirty Dancing'. Vorig jaar won 'Tarzan ' de prijs.

Op de prijs voor de beste kleine musical maken dit jaar 'Op Hoop van Zegen', 'Roodkapje', 'Floddertje' en 'Piaf' kans. Van een kleine musical is voor het prijzenfestijn sprake als maximaal elf castleden op het toneel staan. Bij een grote musical moeten er minstens twaalf castleden op de planken verschijnen.

De prijzen worden 8 juni uitgereikt tijdens het tiende John Kraaijkamp Musical Awards Gala.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen