Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Voormalig Wilco-lid Bennett (45) overleden

Shownieuws

Jay Bennett, voormalig lid van de Amerikaanse rockgroep Wilco, is zondagochtend in zijn slaap overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

(Novum/AP) - Jay Bennett, een voormalig lid van de Amerikaanse rockgroep Wilco, is zondagochtend vroeg in zijn slaap overleden. Hij stierf in zijn huis in het Amerikaanse Urbana. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

Bennett was van 1994 tot 2001 een van de drijvende krachten achter Wilco. Hij werkte als geluidsman en bespeelde diverse instrumenten voor de groep in die periode. Wilco eert de op 45-jarige leeftijd overleden muzikant op de website van het platenlabel van de band. "Jay was een prachtig mens en we zullen hem missen."

Eerder deze maand sleepte Bennett Wilco-voorman Jeff Tweedy nog voor de rechter. Hij meende nog recht te hebben op royalties. Ook eiste hij geld voor de in 2002 uitgebrachte documentaire 'I am trying to break your heart'. De film laat het maakproces van Wilco's album 'Yankee hotel foxtrot' zien.

Zijn vriend en collegamuzikant Edward Burch liet zondag aan de krant Chicago Sun Times weten dat er een autopsie is uitgevoerd. De resultaten hiervan zijn nog niet bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen