Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper T.I. optimistisch de cel in

Shownieuws

De Amerikaanse rapper T.I. gaf zondagavond nog een keer een show voordat hij achter tralies verdwijnt. Hij beloofde zijn fans optimistisch te blijven.

(Novum/AP) - De Amerikaanse rapper T.I. gaf zondagavond nog een keer een show voordat hij achter tralies verdwijnt. De zelfbenoemde King of the South, die eigenlijk Clifford Harris heet, moet zich voor dinsdag 12.00 uur melden bij een gevangenis in Arkansas. Hij is veroordeeld voor verboden vuurwapenbezit.

De 28-jarige artiest is veroordeeld tot een celstraf van een jaar en een dag en een boete van honderdduizend dollar, bijna 74 duizend euro. Harris heeft er al een taakstraf van vijfhonderd uur op zitten en stond ruim driehonderd dagen onder elektronisch toezicht. Verwacht werd dat die straf van de resterende gevangenisstraf afgetrokken zou worden, maar T.I. nam zondag afscheid van zijn fans met 'Ik zie jullie over 366 dagen'.

Daarnaast zei de rapper, die een Grammy won voor het nummer 'My love' met Justin Timberlake, dat hij ook in de cel optimistisch zal blijven. "Ik hou mijn rug recht en mijn hoofd omhoog." De zestienduizend aanwezige fans staken de rapper een hart onder de riem. Velen van hen hielden spandoeken in de lucht met teksten als 'T.I. we zullen je missen!'.

Harris werd in oktober 2007 gearresteerd in Atlanta toen hij probeerde machinegeweren en geluidsdempers van undercoveragenten te kopen. Bij zijn aanhouding werden drie ongeregistreerde wapens in zijn auto gevonden, een huiszoeking leverde nog eens zes vuurwapens op. In maart gaf de rapper toe dat hij zich niet aan de regels rond vuurwapenbezit had gehouden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen