Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Susan Boyle in Britain's Got Talent-finale

Shownieuws

Susan Boyle heeft de finale van het Britain's Got Talent bereikt. De 47-jarige Schotse kreeg tijdens de halve finale de meeste stemmen van het publiek.

(Novum/AP) - Britain's Got Talent-sensatie Susan Boyle heeft zondagavond een plek in de finale van het talentenjachtprogramma weten te veroveren. De 47-jarige Schotse kreeg voor haar vertolking van het nummer 'Memory' van de musical 'Cats' de meeste stemmen van het publiek.

Boyle, gehuld in een zwarte kralenjurk en een warrig kapsel, had naar eigen zeggen geen moeite om aan de hoge verwachtingen te voldoen. "Welke druk? Ik heb vanavond enorm van mezelf genoten", aldus de verlegen zangeres.

De enigszins onverzorgde en onopvallende Boyle, die liet weten geen metamorfose te willen ondergaan, overdonderde vorige maand zowel de jury als het publiek van de talentenjacht met haar uitvoering van het nummer 'I dreamed a dream'. Het bewuste optreden is inmiddels zestig miljoen keer bekeken op filmpjeswebsite YouTube. Onder de fans van Boyle bevinden zich actrice Demi Moore en talkshowkoningin Oprah Winfrey.

De finale van Britain's Got Talent wordt zaterdag uitgezonden. De winnaar treedt op voor de Britse koninklijke familie tijdens de jaarlijkse Royal Variety Show en wint honderdduizend pond (ruim 113 duizend euro).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen