Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Advocaat: Sylvie onderneemt stappen tegen Party

Shownieuws

Sylvie van der Vaart gaat stappen ondernemen tegen weekblad Party. Volgens haar advocaat Robert Geerlings gaat het niet alleen om juridische stappen.

Sylvie van der Vaart gaat stappen ondernemen tegen weekblad Party. Volgens haar advocaat Robert Geerlings gaat het niet alleen om juridische stappen, liet hij donderdag weten in RTL Boulevard.

Het weekblad plaatste deze week een foto van een kale Sylvie op de voorpagina. De foto van de 31-jarige voetbalvrouw, bij wie ruim een maand geleden borstkanker werd vastgesteld, is getrukeerd. "We zijn heel boos", reageert Geerlings. "Het is echt beneden elk niveau om op zo'n gevoelloze manier gebruik te maken van een potentieel dodelijke ziekte en daar goedkoop vermaak van te maken."

De raadsman laat weten dat hij en Sylvie gerechtelijke stappen tegen het blad gaan ondernemen. "Er wordt gebruik gemaakt van het portretrecht van Sylvie en daarvoor is toestemming nodig. Daar is niet om gevraagd." Ook laat Geerlings doorschemeren andere stappen te ondernemen, maar wat die zijn, laat hij in het midden.

Donderdag werd bekend dat supermarktketen Super de Boer het nummer van Party vrijwillig uit de schappen haalt, uit piëteit met Sylvie en Rafael van der Vaart. Het zou uniek zijn dat een keten vrijwillig een blad uit de schappen haalt. Of andere winkels het voorbeeld volgens is niet bekend. Party heeft in een verklaring laten weten achter de foto te blijven staan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen