Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zingende huisvrouw in halve finale talentenjacht

Shownieuws

Susan Boyle zit in de halve finale van het programma Britain's Got Talent op de Britse tv. Zaterdag bleek dat de 47-jarige bij de veertig geselecteerden zit.

Susan Boyle, de 47-jarige oude vrijster die de wereld verraste met haar zangtalent, maakt zondag haar opwachting in de liveshow van het programma Britain's Got Talent op de Britse televisie. Zaterdag maakten jurylid Simon Cowell en zijn medejuryleden bekend dat Boyle zich bij de veertig artiesten bevindt die doorgaan naar de halve finale.

Het programma wordt live uitgezonden in Groot-Brittannië. Een woordvoerder van het programma laat weten dat het optreden van Boyle zondagavond vrijwel direct op internet wordt gezet, zodat haar internationale fans snel haar meest recente optreden kunnen kijken.

De enigszins onverzorgde en onopvallende Boyle overdonderde vorige maand zowel de jury als het publiek van de talentenjacht met haar vertolking van het nummer 'I dreamed a dream'. Het bewuste optreden is inmiddels zestig miljoen keer bekeken op filmpjeswebsite YouTube. Onder de fans van Boyle bevinden zich actrice Demi Moore en talkshowkoningin Oprah Winfrey.

Moore heeft via Twitter laten weten dat de stem van de Schotse haar tot tranen toe had geroerd. Boyle verscheen na haar auditie bij de talentenjacht onder meer in The Oprah Winfrey show. Ook onderging het uiterlijk van de zangeres een metamorfose.

Boyle deelde eerder mee dat de dood van haar moeder haar inspireerde zich op te geven voor de talantenjacht. "Ik wilde haar laten zien dat ik iets kan maken van mijn leven." Boyle is de jongste van negen kinderen. Ze groeide op in Blackburn, een 4750 zielen tellende plaats op 32 kilometer afstand van Edinburgh. Ze had als kind moeite met leren en werd gepest door andere kinderen.

Toen ze volwassenen werd, had ze moeite een baan te vinden. Wel was ze een bekende in het lokale karaoke-circuit en zong ze in kerkkoren. Haar broer Gerry Boyle zegt dat zijn zus vrij goed omgaat met haar plotselinge beroemdheid. "Maar ik denk dat ze zich nu pas realiseert wat er gebeurt."

De finale van de talentenjacht is 30 mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen