Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Farrah Fawcett (62) overleden

Shownieuws

Actrice Farrah Fawcett is donderdag overleden. De 62-jarige Fawcett heeft haar gevecht tegen kanker verloren. Ze blies in Los Angeles haar laatste adem uit.

(Novum/AP) - Actrice Farrah Fawcett is donderdag overleden. De 62-jarige Fawcett heeft haar gevecht tegen kanker verloren. Ze blies in Los Angeles haar laatste adem uit.

Bij Fawcett werd in 2006 anale kanker geconstateerd, die vervolgens uitzaaide naar haar lever, waarna genezing vrijwel werd uitgesloten. De laatste dagen ging de gezondheid van de actrice snel achteruit. Donderdag werd duidelijk dat Fawcett verplaatst was naar de intensive care, waar familie en vrienden afscheid van haar namen.

Ook Ryan O'Neal, de acteur met wie Fawcett zich vlak voor haar dood verloofde, stond naast haar bed. Fawcett laat een zoon achter, de 24-jarige Redmond die voortkwam uit de jarenlange knipperlichtrelatie met O'Neal. Redmond zit momenteel vast vanwege een reeks drugsdelicten. In april en mei mocht hij zijn cel verlaten om zijn doodzieke moeder te bezoeken. Of hij donderdag afscheid heeft kunnen nemen van de actrice is niet bekend. Juridisch deskundigen lieten voor Fawcetts overlijden in verschillende Amerikaanse media weten dat de kans dat de 24-jarige nogmaals op bezoek mocht klein was.

Farrah Fawcett werd bekend van haar rol als Jill Monroe in de serie Charlie's Angels, die met Fawcett als Monroe in 1976 van start ging. Ze speelde slechts één seizoen in de serie, maar keerde in de volgende seizoenen geregeld terug. Ze werd meerdere keren genomineerd voor een Golden Globe en een Emmy Award, maar mocht de beeldjes nooit mee naar huis nemen. De vrouw, die bekend stond om haar goudblonde lokken, sierde wel het blootblad Playboy.

Medio mei werd op de Amerikaanse televisie een twee uur durende documentaire over haar strijd tegen kanker uitgezonden. Bijna negen miljoen Amerikanen stemden op dat moment hun televisie hier op af. Voor de documentaire Farrah's Story werd beeldmateriaal dat in de twee voorgaande jaren was geschoten, gebruikt. Toen de opnamen van start gingen, dacht de actrice dat ze de anale kanker, die in 2006 bij haar werd geconstateerd, overwonnen had.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen