Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL begrijpt commotie over schildpad

Shownieuws

RLT zegt de bezorgdheid van het Wereld Natuur Fonds te begrijpen. Wel wil de zender bestrijden promotie te maken voor het eten van bedreigde diersoorten.

RLT Nederland zegt de bezorgdheid van het Wereld Natuur Fonds (WNF) te begrijpen. De dierenorganisatie struikelde dinsdagavond over een uitzending van het RTL 4-programma Herrie aan de Horizon, waarin de kandidaten een recept moesten maken met zeeschildpad. Het WNF vindt dat van het eten van deze bedreigde diersoort een verkeerd signaal uitgaat.

In een officiële verklaring laat RTL Nederland woensdag weten de bezorgdheid van het WNF te begrijpen. Wel wil de zender bestrijden dat het programma een promotie is voor het eten van bedreigde diersoorten. "Herrie aan de Horizon is namelijk geen kookprogramma, waarbij bijvoorbeeld recepten en verkooppunten terug te vinden zijn. Het is een realityserie die, naast het wedstrijdelement, een beeld schept van verschillende Caribische en lokale gebruiken."

Het WNF noemde het programma van tv-kok Herman den Blijker 'promotie van het eten van zeeschildpadden'. In de uitzending werd dinsdagavond duidelijk gemaakt dat de gebruikte dieren afkomstig waren van een kwekerij, maar dat maakt voor het WNF geen verschil. "De eerste eieren waarmee de boerderij begon, moeten uit het wild zijn gehaald", stelt de organisatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen