Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dubbel zoveel Oscarnominaties voor beste film

Shownieuws

De organisatie achter de Oscars verdubbelt het aantal nomineringen voor beste film naar tien. Door de beslissing moeten meer films kans maken op de prijs.

(Novum/AP) - De organisatie achter de Oscars verdubbelt het aantal genomineerden voor beste film van vijf naar tien. Dat heeft de organisatie van de Academy Awards, zoals de prijzen oorspronkelijk heten, bekendgemaakt.

Voorzitter van het prijzenfestijn Sid Ganis stelt dat door de beslissing meer films die een nominatie verdienen kans maken op de prijs. "Tijdens de Oscars van afgelopen jaar nomineerden we vijf films, maar er waren vorig jaar veel meer goede films." Door de wijziging is er volgens Ganis straks mogelijk ook plaats voor documentaires, buitenlandstalige films, animatiefilms en comedy's.

De verandering gaat in tijdens de Oscars van volgend jaar. Dan worden de Academy Awards 7 maart uitgedeeld. Zestig tot zeventig jaar geleden waren tien of meer genomineerden overigens normaal. De tien genomineerden voor beste film uit 1939, waaronder 'Gone with the wind', worden tegenwoordig allemaal gezien als klassiekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen