Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chauffeur Britse koningin geschorst

Shownieuws

De chauffeur die twee undercoverjournalisten bij de limousines van de Britse koningin Elizabeth zou hebben gelaten, is geschorst. Dat meldt de BBC.

De chauffeur die twee undercoverjournalisten bij de limousines van de Britse koningin Elizabeth zou hebben gelaten, is geschorst. Naar de beschuldigingen wordt een onderzoek ingesteld. Dat heeft een woordvoerder van Buckingham Palace gezegd tegen de BBC.

De twee undercoverjournalisten van News of the World stellen de chauffeur van de koninklijke familie iets meer dan 1100 euro te hebben geboden om hen bij de limousines van de Britse koningin Elizabeth te komen, zo meldt de Britse tabloid zondag. Een van de journalisten zou hierbij in de Bentley van de koningin hebben gezeten. De BBC meldt dat de chauffeur onderdeel uitmaakt van een chauffeursgroep die wordt gebeld als de gewone koninklijke chauffeurs niet kunnen.

De chauffeur zou de journalisten, die zich voordeden als zakenmannen uit het Midden-Oosten, onder meer langs de beveiliging hebben geloodst. Daarnaast liet hij de mannen op een bepaald moment even alleen in de garage van de Britse koninklijke familie in Londen, waardoor de journalisten in theorie alle tijd hadden om bijvoorbeeld een kleine bom of volgapparatuur in de auto te plaatsen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen