Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Wayne twijfelt aan betrouwbaarheid drugshonden

Shownieuws

De honden die drugs vonden in de toerbus van rapper Lil Wayne waren onbetrouwbaar. Zijn advocaat vindt dat de drugs daarom niet toelaatbaar zijn als bewijs.

(Novum/AP) - De honden die in januari vorig jaar drugs vonden in de toerbus van rapper Lil Wayne bij een grensovergang in Arizona waren onbetrouwbaar. De advocaat van de ster pleitte er dinsdag voor dat de drugs die werden aangetroffen in de bus daarom niet als bewijs mogen dienen in de zaak tegen zijn cliënt, meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De advocaat stelt dat de honden onvoldoende waren opgeleid om naar de verdovende middelen te mogen snuffelen. De zoektocht naar de drugs was volgens de advocaat daarom illegaal. Of dit gegeven de rapper inderdaad vrijpleit, is de vraag. De honden wisten cocaïne op te speuren. In de bus werden verder xtc en een vuurwapen gevonden.

De rapper, die in het echt Dwayne Carter heet, verscheen dinsdag voor de rechter in Yuma in de Amerikaanse staat. Hem was opgedragen voor de rechter te verschijnen. Lil Wayne heeft eerder ontkend schuldig te zijn. Zijn advocaat liet de rechter verder weten dat de douane informatie waar de verdediging maanden geleden al om had gevraagd nog altijd niet aan hen had gegeven. De zaak komt 11 augustus weer voor de rechter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen