Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit lanceert eigen kinderdorp

Shownieuws

Jan Smit heeft woensdag een speciale actie voor SOS-Kinderdorpen gelanceerd. Op mijnsoskinderdorp.nl/jansmit nodigt hij iedereen uit een eigen dorp te openen.

Jan Smit heeft woensdag een speciale actie voor SOS-Kinderdorpen gelanceerd. Op mijnsoskinderdorp.nl/jansmit nodigt de 23-jarige Volendamse zanger iedereen uit een eigen dorp te openen of een huis te bouwen in zijn dorp. Mensen kunnen dit doen tegen een kleine bijdrage.

SOS-Kinderdorpen richt zich op de opvang van kinderen die er alleen voor staan. Inmiddels zorgt de organisatie dagelijks voor meer dan 75 duizend wees- en verlaten kinderen in vijfhonderd SOS-kinderdorpen.

Jan Smit is inmiddels tien jaar ambassadeur van de internationale kinderhulporganisatie. "Het is natuurlijk fantastisch als straks zo veel mogelijk mensen met een kleine bijdrage meedoen aan deze actie. Hoe meer mensen in mijn dorp komen bouwen, des te meer kinderen SOS kan helpen", zegt de zanger.

De Volendammer heeft ook het zangduo Nick & Simon al gevraagd mee te doen. "En vandaag sprak ik Ruud van Nistelrooy nog, die ook SOS-ambassadeur is, en hij komt ook een huis in mijn dorp bouwen." Ook zuslief Monique bouwt inmiddels in het dorp van haar grote broer.

Wie zelf een dorp opent, kan vrienden en kennissen uitnodigen ook een huis in zijn of haar dorp te bouwen. "Zo kun je op een leuke en makkelijke manier bijdragen aan ons werk", vertelt Smit. Deelnemers maken daarnaast kans op een dagje Volendam inclusief een ontmoeting met de Volendamse zanger.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen