Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Perez Hilton neemt niets terug van homobelediging

Shownieuws

Celebrityblogger Perez Hilton weigert zijn excuses aan te bieden voor een scheldwoord dat hij gebruikte tegen Will.i.am. Dat is de rapper van de Black Eyed Peas

Celebrityblogger Perez Hilton peinst er niet over zijn verontschuldigingen aan te bieden voor een scheldwoord dat hij gebruikte tegenover Will.i.am, de rapper van de Black Eyed Peas. Hilton laat dat weten in een boodschap op zijn website. Organisatie Gay and Lesbian Alliance Against Defamation had hem opgeroepen excuses te maken.

De celebirtyblogger en de rapper hadden zondagavond een ruzie die zo hoog opliep dat de manager van de Black Eyed Peas een klap zou hebben uitgedeeld aan Hilton. Polo Molina moet zich in augustus voor de rechter verantwoorden voor de dreun. Tijdens de ruzie wierp Hilton - zelf homo- Will.i.am een homoscheldwoord toe.

In de verklaring op zijn website zegt Hilton dat hij het woord niet terugneemt. "Ik deed iets waarvan ik op dat moment dacht dat het het beste was: voor mezelf opkomen op een niet gewelddadige maar wel assertieve manier. Ik ben overduidelijk geen homofoob. Daarbij ben ik geen woordvoerder voor de homogemeenschap en heb ik ook nooit beweerd dat te zijn."

De celebrityblogger stelt het scheldwoord te hebben gebruikt omdat hij dacht dat het het ergste was waarvoor hij de rapper kon uitmaken, nadat Will.i.am hem te verstaan had gegeven niet over zijn band op zijn website te schrijven.

De Gay and Lesbian Alliance Against Defamation vindt het gevaarlijk dat iemand uit hun eigen gemeenschap zo'n woord gebruikt om iemand anders aan te vallen en om er vervolgens over te zeggen dat het 'het het ergste is dat die crimineel ooit zou willen horen'. "Het legitimeert het gebruik van dat woord, dat vaak wordt gekoppeld aan gewelddadigheden tegen leden uit onze gemeenschap", zegt een woordvoerder van de organisatie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen