Kies je favoriete radiostation

Dossiers

CSI-schrijver voor rechter na gebruik naam makelaar

Shownieuws

Een schrijver van CSI is voor de rechter gedaagd door twee makelaars. Die stellen dat figuren in de serie naar hen zijn vernoemd na een mislukte transactie.

(Novum/AP) - Een schrijver van de televisieserie CSI is voor de rechter gedaagd door twee makelaars die stellen dat twee schimmige figuren in de serie naar hen zijn vernoemd vanwege een mislukte vastgoedtransactie. Ze eisen een schadevergoeding van bijna 4,3 miljoen euro.

De klachten zijn ingediend door vastgoedhandelaren Melinda en Scott Tamkin. Schrijver Sarah Goldfinger heeft zich volgens het tweetal schuldig gemaakt aan laster en schending van de privacy. De vastgoedhandelaren vinden dat hun handel door de handelswijze van de schrijver is geschaad. Goldfinger en de Amerikaanse CBS, die de show uitzendt, waren niet bereikbaar voor commentaar.

De Tamkins vertegenwoordigden de eigenaren van een huis in Los Angeles dat Goldfinger in 2005 wilde kopen, zo blijkt uit de vrijdag ingediende rechtbankdocumenten. Goldfinger trok zich echter terug, maar er was destijds geen indicatie voor enige problemen, stelt het tweetal.

De bewuste aflevering van CSI: Crime Scene Investigation in Las Vegas gaat over een makelaar genaamd Melinda, die onder mysterieuze omstandigheden de dood vindt, en haar man Scott, een hypotheekmakelaar die graag naar porno kijkt, drinkt en wordt verdacht van de moord op zijn vrouw. De achternaam van de karakters was in het oorspronkelijke script Tamkin.

Goldfinger zou daarnaast hebben geholpen bij het casten van acteurs die leken op de Tamkins. Op het laatste moment hebben de producenten van de serie de achternamen van de Tamkins veranderd in Tucker, stellen de echte Tamkins. De advocaat van de Tamkins denkt dat potentiële cliënten die zaken met het stel wilden doen hiervan mogelijk zijn weerhouden vanwege de omschrijving van de aflevering, die maanden voordat het programma werd uitgezonden al online waren gezet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen