Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoektocht woningen Slumdog-sterren geïntensiveerd

Shownieuws

De zoektocht naar nieuwe huizen voor twee sterretjes uit 'Slumdog Millionaire' is geïntensiveerd, nadat een van hen ziek is geworden. Het meisje heeft koorts.

(Novum/AP) - De zoektocht naar nieuwe huizen voor twee arme sterretjes uit de film 'Slumdog Millionaire' is geïntensiveerd, nadat een van de twee kinderen ziek is geworden. De jonge actrice werd vrijdag met koorts in het ziekenhuis opgenomen, melden familieleden. Het krot van de 9-jarige Rubina Ali, de jonge Latika uit de film, werd woensdag gesloopt door autoriteiten in Mumbai.

Het meisje verblijft momenteel in het huis van haar oom, waar ze vanuit haar bed liet weten dat het goed met haar gaat. "Maar ik ben nog wel moe." Het huis van Rubina en andere woningen in de sloppenwijk werd gesloopt om ruimte te maken voor een voetgangersoversteekplaats voor een treinstation in Mumbai.

Vorige week ging het huis van Azharuddin Mohammed Ismail al tegen de vlakte. De 10-jarige Azhar kreeg in 'Slumdog Millionaire' de rol van de jonge Salim toebedeeld. Azhar en zijn familie hebben inmiddels zeildoeken en dekens rond een dun houten frame geplaatst om in te schuilen in de sloppenwijk Garib Nagar, waar beide families wonen.

'Slumdog Millionaire' was dit jaar de grote winnaar tijdens de Oscaruitreiking. De film sleepte acht beeldjes in de wacht. Wereldwijd bracht de film over een jongen uit een sloppenwijk die meedoet aan Weekend Miljonairs ruim 240 miljoen euro in het laatje.

Na dit grote succes beloofden de filmmakers het geld bijeen te brengen dat nodig is voor appartementen voor de families. Het gaat hierbij om een bedrag van tussen de 21 duizend en 36 duizend euro. Familieleden vreesden echter dat dit geld niet genoeg zou zijn om een fatsoenlijk huis op de kop te tikken op de prijzige vastgoedmarkt van Mumbai.

De filmmakers hebben inmiddels ook beloofd elke familie ongeveer 93 euro per maand en een bedrag van ongeveer 2100 euro per jaar te geven om de kinderen te ondersteunen, terwijl zij op school zitten. Dat is een substantieel hoger inkomen dan het gemiddelde in de buurt Garib Nagar, waar velen zo'n 2,9 euro verdienen als bijvoorbeeld dienstmeid.

Azhar's familie zou eerder deze week zijn meegenomen om een paar appartementen in de buurt te bekijken. De autoriteiten in Mumbai hebben daarnaast beloofd dat de kinderen en een aantal van hun buren nieuwe woningen krijgen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen