Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Footloose' meest genomineerd voor Musical Awards

Shownieuws

'Footloose' heeft tien nominaties in de wacht gesleept voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2009. De musical is hiermee dit jaar het vaakst genomineerd.

De musical 'Footloose' heeft tien nominaties in de wacht gesleept voor de John Kraaijkamp Musical Awards 2009. 'Footloose' is hiermee dit jaar het vaakst genomineerd van alle musicals. In totaal zijn er 67 nominaties voor 69 personen, verdeeld over zeventien producties, zo is vrijdagavond bekendgemaakt.

Kim-Lian van der Meij, die in 'Footloose' een hoofdrol speelt, is één van de kanshebbers voor de prijs voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een grote musical. Ook Simone Kleinsma, die speelt in 'Sunset Boulevard', Wieneke Remmers uit 'The Sound of Music' en Renée van Wegberg van 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' maken kans op deze onderscheiding.

'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' is de tweede grote kanshebber voor het prijzenfestijn. Deze musical is zeven keer genomineerd, gevolgd door 'Five Guys Named Moe' en 'High School Musical', die allebei zes keer werden genomineerd.

Ook voor de prijs voor beste mannelijke hoofdrol in een grote musical staan 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' en 'Footloose' tegenover elkaar: Freek Bartels van de musical over de jas en William Spaaij van 'Footloose' zijn hier allebei voor genomineerd. 'Footloose' is daarnaast onder meer genomineerd voor een prijs voor beste regie, beste script en beste choreografie.

De prijzen worden 8 juni uitgereikt tijdens het tiende John Kraaijkamp Musical Awards Gala.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen