Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice Carol Cole overleden

Shownieuws

Actrice Carol Cole is maandag overleden. Dat heeft een woordvoerder van Cole laten weten. De actrice en zus van zangeres Natalie Cole is 64 jaar geworden.

(Novum/AP) - Actrice Carol Cole is maandag overleden. Dat heeft een woordvoerder van Cole laten weten. De actrice en zus van zangeres Natalie Cole is 64 jaar geworden.

Carol Cole overleed op de dag dat haar zus een niertransplantatie onderging. De zangeres was bij haar oudere zus toen ze hoorde dat een donornier beschikbaar was gekomen. De 59-jarige Natalie Cole, dochter van wijlen Nat King Cole, herstelt momenteel van de niertransplantatie. De zangeres maakte vorig jaar bekend dat ze lijdt aan hepatitis C, vermoedelijk als gevolg van drugsgebruik in het verleden.

Om de hepatitis te bestrijden onderging Natalie Cole chemotherapie. Die therapie zou de nierproblemen veroorzaakt hebben. Ze vertelde Larry King vorige maand nog dat binnen vier maanden haar nierfunctie begon uit te vallen. Ook zei ze dat ze zonder donor de rest van haar leven gedialyseerd zou moeten worden.

Na de uitzending kreeg Cole van vele fans een nier aangeboden. Een lokaal orgaanbemiddelingsbureau kwam uiteindelijk met een donornier van een familie op de proppen, die de familie wilde afstaan aan de zangeres als die geschikt voor haar zou zijn. Dat bleek het geval.

Carol Cole, bijnaam Cookie, verscheen in de jaren vijftig op televisie in de 'The Nat King Cole show' van haar vader. In de jaren zestig en zeventig speelde zij vervolgens in verschillende televisiefilms. Op haar naam staan rollen in onder meer Sanford and Son en de film 'The taking of Pelham one two three' uit 1974.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen