Kies je favoriete radiostation

Dossiers

AC/DC laat Arena op grondvesten schudden

Shownieuws

De Australische rockband AC/DC stond dinsdag in de Arena en deed het Amsterdamse stadion trillen op zijn grondvesten. Het concert was uitverkocht.

De Australische rockband AC/DC nam dinsdagavond de Arena over en deed het Amsterdamse stadion trillen op zijn grondvesten. Vanaf het openingsnummer 'Rock 'n roll train' tot de toegift 'Highway to hell' rockten de heren, die tussen de 54 en 61 jaar oud zijn, er vrolijk op los.

Dat het concert, dat AC/DC gaf in het kader van de 'Black ice'-wereldtournee, als een trein doordenderde, bleek ook uit het decor. Midden op het podium prijkte een stoomlocomotief, de luidsprekertoren was versierd met rode duivelsoortjes. Die oortjes sierden ook de hoofden van veel fans, die massaal naar de Arena waren gekomen. De show was uitverkocht, de rockband wist zowel jonge als oude rockers naar Amsterdam te trekken.

Leadgitarist Angus Young kreeg de Arena letterlijk aan het trillen met zijn gitaarsolo tijdens 'Let there be rock', die ruim een kwartier duurde. Tijdens een andere klassieker, 'Whole lotta Rosie', haalden de rockers ook de klassieke trucs van stal. Een enorme opblaaspop kwam tijdens het nummer weer tevoorschijn. Ook kon zanger Brian Johnson het niet laten in de grote AC/DC bel te gaan hangen.

Na het publiek ruim twee uur van gillende gitaarmuziek voorzien te hebben, brachten de rockers het concert geheel in stijl ten einde. Met kanonschoten en vuurwerk tijdens 'For those about to rock' nam AC/DC 'knallend' afscheid van de fans.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen