Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Killers maken vuist tegen mensenhandel

Shownieuws

The Killers binden de strijd aan met de handel in mensen voor seksuele exploitatie. In de video voor 'Goodnight, travel well' wordt hier aandacht aan besteed.

The Killers binden de strijd aan met de handel in mensen voor seksuele exploitatie. In de videoclip voor het nummer 'Goodnight, travel well' van de band worden de gevaren en invloed van mensenhandel belicht. De video gaat maandag wereldwijd in première bij MTV, meldt de muziekzender dinsdag.

De bandleden van The Killers laten weten diep geschokt en ontsteld te zijn dat vrouwen en kinderen worden gedwongen in situaties waarin ze worden uitgebuit. "We hopen dan ook dat door de inzet van MTV en deze krachtige video miljoenen mensen over de hele wereld meer te weten komen over deze tragische vorm van moderne slavernij."

The Killers hebben voor het project de handen ineengeslagen met MTV en de mensenrechtenorganisaties Unicef en USAid. De video wordt in meer dan 168 landen gelanceerd en moet wereldwijd meer dan vijfhonderd miljoen huishoudens bereiken. De videoclip is de tweede in een serie van muziekvideo's over mensenhandel. Vorig jaar was er al een door MTV geproduceerde video voor de single 'All I need' van Radiohead.

Voorzitter van MTV Networks International Bill Roedy stelt dat mensenhandel een misdaad is die de basisrechten van alle mensen schendt. "Het recht op vrijheid, gelijkheid en waardigheid. Wij zijn vastberaden om bewustwording te bewerkstelligen bij ons publiek, waarvan velen zelf groot risico lopen om slachtoffer te worden van mensenhandel."

Volgens Unicef worden jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen verhandeld. Aan bijna tachtig procent van alle mensenhandel ligt seksuele uitbuiting ten grondslag. Er zou bijna geen land ter wereld zijn waar mensenhandel niet in meer of mindere mate plaatsvindt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen